• Головна
  • Офіційна інформація
  • Семінар на тему «Людям з особливими потребами – особлива турбота. забезпечення їх рівних прав та можливостей у сфері зайнятості»

Семінар на тему «Людям з особливими потребами – особлива турбота. забезпечення їх рівних прав та можливостей у сфері зайнятості»

30 листопада 2017 року в Кузнецовському міському центру зайнятості в  рамках Міжнародного дня інвалідів було проведено семінар із роботодавцями та соціальними партнерами на тему: «Людям з особливими потребами – особлива турбота. забезпечення їх рівних прав та можливостей у сфері зайнятості».

Із вступним словом до учасників наради звернулась заступник директора міського центру зайнятості Наталія Хімінець, яка навела позитивні  приклади працевлаштування інвалідів Кузнецовським міським центром зайнятості в 2017 році, окреслила проблеми, які виникають під час підбору безробітних з фізичними вадами та запросила усіх присутніх соціальних партнерів та роботодавців до обговорення даних проблем з метою  визначення шляхів їх вирішення.

Далі виступили: головний державний інспектор з дотримання законодавства про працю, зайнятість Управління Держпраці в Рівненській області - Наталія Вирста та начальник відділу  праці, охорони праці, соціально – трудових відносин УПСЗН - Ольга Шевчук, які детально зупинились на законодавчих та нормативно-правових актах  щодо соціального захисту осіб з інвалідністю.

В ході обговорення питань повістки денної семінару начальник відділу взаємодії з роботодавцями Кузнецовського міського центру зайнятості Тетяна Зливко звернула увагу роботодавців на необхідність подання вакансій для осіб з обмеженими можливостями та на створення для них спеціалізованих робочих місць, адже саме роботодавці є головним фактором щодо забезпечення роботою даної вразливої категорії громадян.

Захід відбувався в приємній, дружній атмосфері, жваво обговорювалось питання працевлаштування людей з особливими можливостями на підприємствах міста, зокрема, директор нещодавно створеного ТзОВ «База- Компані» Олег Сніжко розповів про наявні вакансії та перспективні вакансії для інвалідів на підприємстві.

Наприкінці  семінару учасники заходу прийняли спільне рішення щодо взаємодії задля надання всебічної допомоги особам з інвалідністю нашого міста.

Провідний фахівець з питань зайнятості

В. Комісаров