Поліція нагадує про небезпеку піротехнічних виробів

Працівникам та власникам торгівельних закладів міста, які напередодні новорічних свят займаються продажем піротехнічних виробів, правоохоронці Варашського відділу поліції нагадують, що виробництво, транспортування, зберігання, продаж та використання піротехніки регулюється Тимчасовими правилами обігу в Україні побутових піротехнічних виробів.

Відповідно до вказаних Правил продаж піротехніки на ринках забороняється. Продаж побутової піротехніки здійснюється через спеціалізовані підприємства чи відділи торгівлі з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, приміщення яких обладнані згідно з вимогами охорони праці, пожежної безпеки та відповідають технічним, санітарно-гігієнічним, технологічним нормам і правилам.

Крім того, піротехнічні засоби забороняється: кидати, вдаряти, переробляти, розбирати, переносити в кишенях, кидати під ноги перехожим та інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно. Забороняється використання піротехніки особами, які знаходяться у нетверезому стані.

Статтею 195-6 Кодексом України про адміністративні правопорушення за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів передбачено накладення штрафу від тридцяти п`яти і до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Правоохоронці нагадують, що дотримуючись правил безпеки, ви уникнете багатьох неприємностей, вбережете своє здоров`я та не наражатиме на небезпеку оточуючих, а свята неодмінно принесуть задоволення та багато приємних вражень.

 

Варашський відділ поліції ГУНП в Рівненській області