Стан дотримання законодавства у сфері праці

Статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що до відання виконавчих органів міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад належать здійснення на відповідних територіях контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством та накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення у порядку, встановленому законодавством.

 

З метою проведення упереджувальної роботи, спрямованої на запобігання фактам використання найманої праці без належного оформлення, робочою групою, до складу якої увійшли представники управління праці та соціального захисту населення та відділу економіки виконавчого комітету Вараської міської ради, Кузнецовського міського центру зайнятості, Володимирецького об’єднаного Управління ПФУ в Рівненській області спільно з головним державним інспектором з питань здійснення законодавства про працю, зайнятість Управління Держпраці в Рівненській області було проведено моніторинг (комісійне обстеження) об’єктів торгівлі розташованих на території МП «Ринок» з питань виконання суб’єктами господарювання законодавства у сфері праці.

Також під час обстежень були розповсюджені інформаційні буклети «Наслідки нелегальної зайнятості для роботодавців та найманих працівників».

Шановні працедавці!

Не чекайте проведення перевірки, своєчасно і правильно оформляйте найманих працівників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та карну відповідальність.

Спеціалісти відділу праці, охорони праці та соціально-трудових відносин управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради завжди готові надати консультації щодо застосування норм трудового законодавства за адресою: м-н Будівельників 1, каб.8-9 або за тел. 2-38-15.