Щодо виплати разової грошової допомоги ветеранам війни

В м. Вараш разову грошову допомогу до 5 травня відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 №170 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» отримали 356 учасників бойових дій, 33 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 83 учасників війни та 47 сім’я загиблих військовослужбовців.

 Разова грошова допомога виплачується в таких розмірах:

1. особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім в’язням (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

І групи – 3685 грн.

ІІ групи – 3265 грн.

ІІІ групи – 2845 грн.

2. Учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків – 1265 грн.

3. Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3685 грн.

4. Членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге – 630 грн.

5. Учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога – 525 грн.

Виплата разової грошової допомоги проводиться через поштові відділення та банківські установи міста.

А такожна виконання Програми соціальної допомоги в місті Вараш на 2018-2020 рік проведено нарахування та виплату разової грошової допомоги до Дня Перемоги учасникам бойових дій, які отримують пенсію, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни, сім’ям загиблих військовослужбовців, реабілітованим громадянам та членам їх сімей, які були примусово переселені, всього 256 особам по 500 грн. кожному на загальну суму 128 000 грн.

Виплата даної грошової допомоги проводиться через головне відділення Приватбанку.