Рятувальники закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки у побуті

Проведення профілактичних відпрацювань фахівцями ДСНС України – є одним ізметодів боротьби з пожежами у житловому секторі.

Всього з початку року на території України виникло 40 тис.135 пожеж. З них у житловому секторі 15 тис.799 випадків. Всього на пожежах загинуло 991особа та постраждало 777.

Найчастіше, пожежі в житловому секторі виникають внаслідок необережного поводження з пічним, газовим опаленням та через несправні побутові прилади. Рятувальники радять завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті для того, щоб не стати частиною сумної статистики.

Наш сучасний побут насичений різноманітними електроприладами, які в разі неправильної експлуатації або пошкодження, здатні призвести до виникнення пожежі.

Категорично забороняється:

-  користуватись нагрівальнимиприладами можна безнегорючих підставок;

-  залишати прилади, що ввімкнені, без нагляду, особливо під час консервації;

-  вмикати в одну розетку одночасно декілька приладів;

-  користуватися саморобними нагрівальними приладами.

Також, необхідно спостерігати за електрогосподарством в цілому (щільністю контактів в місцях приєднання проводів приладів до вилки, клем між собою), та ні в якому разі не замінювати самостійно запобіжники, що перегоріли саморобними плавкими вставками.

Якщо телевізор стоїть у місці, де немає належної циркуляції повітря, але є безпосередній контакт апарата з горючими матеріалами, наприклад, у меблевій стінці, ризик пожежі істотно зростає.

ПАМЯТАЙТЕ! Сумлінне дотримання правил пожежної безпеки – запорука збереження життя. Рятувальники вкотре закликають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками!

 

У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ ПОЖЕЖІ НЕГАЙНО ТЕЛЕФОНУЙТЕ ДО СЛУЖБИ ПОРЯТУНКУ ЗА ТЕЛЕФОНОМ «101» або «112».

Кузнецовський міський сектор

Головного управління ДСНС

України у Рівненській області

Відділ НС та ЦЗН