• Головна
  • Офіційна інформація
  • Програма забезпечення медичного обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Програма забезпечення медичного обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

З моменту аварії на ЧАЕС, окрім завдань техногенно-екологічного напряму, перед державою постали питання забезпечення належної соціальної допомоги постраждалим громадянам. Управлінням праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради реалізовується програма забезпечення медичного обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за двома напрямками:

 

  1. безкоштовний відпуск ліків постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  2. безоплатне (пільгове) зубопротезування постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Зазначені програми регулюють надання постраждалим громадянам, гарантованих їм державою пільг та компенсацій, відповідно до статей 20, 21, 22, 30 Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”

Окремо наголошуємо що громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 3 та потерпілим дітям, визначення права на отримання пільг щодо забезпечення лікарськими засобами у разі амбулаторного лікування за рецептами лікарів, відпускаються залежно від середньомісячного сукупного доходу сім’ї, та здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України

З цією метою з Рівненського обласного бюджету, бюджету міста Вараш на 2018 року було виділено субвенції на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на загальну суму 300200,00грн.

Кошти субвенції з обласного бюджету на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно до укладених трьохсторонніх договорів, спрямовані ДП ДАК "Ліки України" аптека №7 у сумі 276184,00 грн. на рік та зубопротезному відділенню поліклініки ДЗ «СМСЧ №3» МОЗ України" у сумі 24016,00 грн. на 2018 рік.

Станом на 01.10.2018 року зубопротезним відділенням поліклініки ДЗ «СМСЧ №3» повністю використано надану субвенцію у сумі 24016,00 грн. Послуги надано 15 потерпілим громадянам міста Вараш. На черзі перебуває 114 осіб.

ДП ДАК "Ліки України" аптекою №7 використано коштів на суму 201116,71 грн. послугою скористалась 401 особа. З них І кат. – 340 чол., ІІ кат. – 55 чол., 3 кат. та дітей - по 3 особи відповідно.

На жаль у 2018 році, порівняно з 2017 роком загальна сума субвенції на рік зменшилась на 178500,00 грн. Дефіцит цих державних дотацій, на фоні росту цін на ліки та зубопротезні матеріали, значно зменшує можливість забезпечення потерпілих громадян передбачених законодавством пільг.