Можливість отримувати субсидії та пільги для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг

З метою соціального захисту населення сім'ям із невисокими доходами надається можливість отримувати субсидії та пільги для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, які відшкодовуються за рахунок коштів державного бюджету.

В умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги повідомляємо мешканців міста про можливість скористатися правом отримання субсидій та пільг звернувшись до фахівців управління праці та соціального захисту населення за адресою: майдан Незалежності, 1 або за телефоном 24599, 31351 кабінет №100, приміщення міськвиконкому та отримати консультацію про право отримання даної допомоги.

Одним із важливих критерії отримання житлових субсидій є встановлені законодавством умови:

- Працездатні особи зареєстровані в домогосподарстві незалежно від того працюють чи не працюють мають сплачувати єдиний соціальний внесок.

- Для заробітчан, що перебувають за кордоном необхідно підтвердити легалізованими в Україні документами набуття страхового стажу в інших країнах понад 2 місяці.

Крім того, якщо член домогосподарства не має доходів, або перебуває у складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі домогосподарства є працездатні алко- чи наркозалежні (за наявності довідки від лікаря), онкохворі (за наявності висновку ЛКК), субсидію вправі призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій утворена при виконавчому комітеті Вараської міської ради.

Слід зазначити, що розмір субсидії залежить від сукупного доходу, соціального статусу ( працездатна особа, пенсіонер, тощо) та розміру плати за житлово-комунальні послуги домогосподарства.