До уваги громадян, які мають право на пільги.

У 2018 році право на отримання пільг при оплаті за житлово-комунальні послуги окремим категоріям громадян надається за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (2470 грн.).

Надання пільг без врахування доходів сім’ї, як і раніше, надається: інвалідам війни, учасникам бойових дій, сім'ям загиблих (померлих) ветеранів війни, громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 кат., ветеранам військової служби та органів внутрішніх справ, служби цивільного захисту, державної пожежної охорони та їх вдовам.       

Решта пільгових категорій (учасники війни, діти війни, багатодітні сім’ї  та деякі інші)  матиме право на пільги лише при умові , що середньомісячний дохід сім’ї в розрахунку на 1 особу за попередні 6 місяців  не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу(2470 грн.).

Для непрацюючих пільговиків, які отримують лише пенсію і соціальні допомоги, право на отримання пільги з оплати за житлово-комунальні послуги розраховується спеціалістами управління без особистого звернення, згідно інформації, отриманої від територіальних органів Пенсійного фонду України за результатами обміну електронними базами даних.

В умовах підняття тарифів на житлово-комунальні послуги громадянам необхідно бути особливо пильними і перевірити, чи збережене право на   отримання зазначених пільг.

Для отримання відповідної інформації необхідно звернутись в управління праці та соціального захисту населення за адресою: м-н Будівельників, гурт.№1, каб.№10, №6, або зателефонувати за номером телефону 2-44-77.

Також звертаємо увагу, що громадяни,  яким не визначено право на отримання пільг через перевищення доходу сім`ї,  можуть звернутись до управління праці за призначенням житлової субсидії м.Незалежності ,1, каб.100, або за номером телефону 2-45-99