До уваги ОСББ!

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради повідомляє наступне.

Статтею 22 Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків» визначено, що з метою надання населенню, що проживає в багатоквартирних будинках, в яких створено об’єднання, пільг та субсидій для відшкодування витрат на управління багатоквартирним будинком внески і платежі визначаються у розмірах, затверджених загальними зборами об’єднання, але не більше встановленого згідно із законодавством граничного розміру відповідних витрат.

Підпунктом 9 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014р. №409 «Провстановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» установлено соціальний норматив, в межах якого держава надає громадянам пільги або субсидії на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком, а саме - для оплати житлової послуги - послуги з управління багатоквартирним будинком; витрат на управління багатоквартирним будинком.

Відповідно до розрахунку за формулою, затвердженою вищезазначеною постановою Кабінету Міністрів України, з 01.01.2019р. цей розмір складає 5,69грн. та буде змінюватись в залежності від розміру законодавчо встановленого на відповідну дату розміру прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць.

Виходячи з вищевикладеного, з метою своєчасного нарахування пільг та субсидій мешканцям ОСББ, головам ОСББ необхідно надати у найкоротший термін, але не пізніше 03 лютого 2019р., управлінню праці та соціального захисту населення витяг із протоколу засідання загальних зборів об’єднання про встановлені розміри внесків і платежів для відшкодування витрат на управління багатоквартирним будинком з 01.01.2019р.

Одночасно повідомляємо, що постанова Кабінету Міністрів України від 13.11.2013р. №860 «Про надання пільг та субсидій для відшкодування витрат на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій мешканцям житлових будинків, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (житлово-будівельні кооперативи)» та від 28.12.2016р. №1022 «Про затвердження Порядку визначення граничного розміру витрат на оплату послуги з управління багатоквартирним будинком, витрат на управління багатоквартирним будинком, виходячи з якого надаються субсидії населенню», втратили чинність.