До уваги громадян! Розпочалась кампанія декларування доходів, отриманих у 2018 році!

Сарненське  управління ГУ ДФС у Рівненській області звертає увагу громадян, що з 01 січня 2019 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2018 року.

 

Нагадуємо, що громадяни, які отримували у 2018 році доходи від надання в оренду рухомого і нерухомого майна, продажу акцій і інших цінних паперів, отримали спадок, подарунки, іноземні доходи та інші доходи, що підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та доходи від осіб, які не є податковими агентами, зобов’язані подати до органу державної фіскальної служби за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Граничні терміни подання Декларації:

- для громадян, які зобов’язані, згідно з Податковим кодексом України,  подати Декларацію, і осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, – до 1 травня 2019 року.

Крім цього, якщо останній день строку подання Декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

- для громадян, які мають право на податкову знижку – до 31.12.2019.