Додаткові вихідні для українців

Згідно статті 73 Кодексу законів про працю України на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводитиметься 28 квітня (неділя) – Пасха (Великдень).

Відповідно до статті 67 КЗпП України , якщо святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Таким чином 29 квітня (понеділок) також стає вихідним днем.

Оскільки у 2019 році 1 травня припадає на середу, Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням рекомендував підприємствам перенести робочий день 30 квітня (вівторок) на 11 травня (субота). Відтак працюючі громадяни матимуть п’ятиденні Великодні канікули з 27 квітня по 1 травня. Також вихідним днем буде і 9 травня, яке припадає на четвер. Окрім цього, потрібно враховувати, що згідно з положеннями статті 53 КЗпП України  робочі дні 26 квітня і 8 травня  будуть скорочені на 1 годину.

Остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.