Тимчасова зміна місця голосування

Позачергові вибори народних депутатів України відбудуться 21 липня 2019 року. Саме час готуватися до них виборцям, які планують змінювати місце свого голосування.

Якщо у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями виборець не може проголосувати за зареєстрованим місцем проживання, він може тимчасово (на період проведення виборів) змінити місце голосування.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці.

Заяви про тимчасову зміну місця голосування виборця приймаються відділами ведення Державного реєстру виборців, а не дільничними комісіями.

До відділу ведення Державного реєстру виборців необхідно подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати.

Якщо виборець, який проживає в Україні та перебуватиме в день виборів за її межами, може звернутися з заявою про тимчасову зміну місця голосування до органу ведення Реєстру за своєю виборчою адресою або до органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Такі заяви приймаються до 15 липня 2019 року.

Однак, особливість парламентських виборів у тому, що у разі зміни місця голосування, виборцю видадуть лише один бюлетень – за партійними списками.

Обидва бюлетені - і за мажоритарного кандидата, і за партію – отримають тільки ті виборців, які змінять місце голосування в межах свого округу.

Довідково, м.Вараш входить в межі територіального виборчого округу №155. Межі округу: м.Вараш, Володимирецький, Дубровицький, Зарічненський та Рокитнівський райони.

Центральна виборча комісія внесла зміни до своєї постанови №893 від 13.09.2012 року, якою виключила необхідність при зміні місця голосування надавати підтверджуючий документ. Відтепер – лише заява та паспорт. Прийом громадян вже триває.

Виборцю про тимчасову зміну місця голосування видається посвідчення.

Місцезнаходження відділу ведення Державного реєстру виборців:

34400 м.Вараш, майдан Незалежності, 1 каб.212

Розпорядок роботи:

Понеділок, вівторок, середа, четвер : 08.00-17.15 год.
П’ятниця: 08.00-16.00 год.
Обідня перерва: 13.00-14.00 год.

Субота та неділя: 09.00 -16.00 год.

Телефони для довідок: 2-33-43, 2-34-83.