До відома громадян

На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського щодо недопущення незаконної діяльності з обігу нафтопродуктів на території Рівненської області, голова Рівненської облдержадміністрації видав доручення №дор.88/01-60/19 від 12.09.2019 року.

Наразі в Рівненській ОДА запустили «гарячу лінію» за телефоном 0-800-500-078, на яку кожен житель області може повідомити про функціонування нелегальних автозаправок у своєму населеному пункті, що дасть змогу сформувати детальний список розміщення таких автозаправних станцій і передати його у правоохоронні органи, які мають повноваження зупинити їх діяльність.

Функціонування нелегальних АЗС створює загрозу життю і здоров’ю громадян, оскільки такі пункти не проходять обов’язкових контрольних процедур, розміщуються у невстановлених місцях в безпосередній близькості до житлових та громадських будівель, працюють в умовах підвищеної небезпеки, реалізують пальне без застосування реєстраторів розрахункових операцій, без оформлення трудових відносин із працівниками та іншими численними порушеннями чинного законодавства.

Ці проблемні питання вимагають спільного та комплексного підходу до їх вирішення.

З метою недопущення незаконної діяльності з обігу нафтопродуктів в Рівненській ОДА створено міжвідомчу комісію,серед розроблених заходів якої, зокрема, оперативне реагування на виявлені випадки порушень вимог чинного законодавства у сфері обігу нафтопродуктів, моніторинг мережі торгівлі та зберігання нафтопродуктів, інформаційно-роз’яснювальна робота з громадськістю.

Також покликана забезпечувати взаємодію між правоохоронними та контролюючими органами в контексті цього питання обласна міжвідомча робоча група. Її метою є координація заходів, спрямованих на ефективне та своєчасне виявлення, розкриття і розслідування правопорушень, пов’язаних з нелегальною діяльністю автозаправних станцій.