Вараське управління ГУ ДПС у Рівненській області інформує

Бізнес Рівненщини спрямував на забезпечення соціальних виплат понад 3,6 мільярда гривень ЄСВ

За січень — вересень 2019 року роботодавцями та фізичними особами — підприємцями Рівненщини сплачено 3614,3 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 19% або на 575 млн. грн. перевищує показники відповідного періоду минулого року.

Як зазначила в.о начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк, що  через несплату єдиного соціального внеску, як наймані працівники, так і фізичні особи – підприємці втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, через інвалідність та в інших випадках, передбачених законодавством, бо пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Адже зарплати в «конвертах» є, а пенсій у «конвертах» немає.

На Рівненщині власники  автівок поповнили місцеві бюджети на понад  2 мільйона гривень

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області  2,1 млн.грн. транспортного податку спрямували до місцевих бюджетів області за дев’ять  місяців 2019 року власники легкових авто, які згідно з законодавчими нормами підлягають оподаткуванню.

Лідерами серед платників податку є юридичні особи, які перерахували до місцевої казни регіону 1252 тис. грн. (57 відсотків від загальних надходжень). Внесок власників вартісних авто – фізичних осіб склав 965 тис.грн. транспортного податку.

Платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку і подають декларації до 20 лютого. Сплачується платіж авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним, які відображаються в річній податковій декларації.

При наявності податкового боргу підприємець може втратити  статус платника єдиного податку

Вараське управління ГУ ДПС у Рівненській області нагадує, що фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, у разі наявності у неї податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів зобов’язана перейти на сплату інших податків і зборів, в останній день другого із двох послідовних кварталів. У випадку якщо платник не сплатить борг чи не здійснить такий перехід самостійно, контролюючий орган має право виключити його з реєстру платників єдиного податку.

Окрім того у податковій службі зазначили, що наявність у платника податків податкового боргу зі сплати податків та зборів, в тому числі, який не пов’язаний із здійсненням господарської діяльності, крім наявного боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є підставою для відмови у реєстрації фізичної особи – підприємця платником єдиного податку.                                                                                                                                                                                                                     

Вараське управління ГУ

ДПС у Рівненській області