До уваги пільговиків!

Шановні пільговики!

Звертаємо Вашу увагу, щопочинаючи з жовтня 2019 року відповідно допостанови КМУ від 17.04.2019 р. №373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» пільга надається у грошовій формі.

Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується в Україні вперше, через неточності в даних, а також з технічних причин (проблеми з програмним забезпеченням, яке надало Міністерство соціальної політики) виникли випадки ненарахування громадянам суми пільг за жовтень 2019 року. Крім того, через велике навантаження банк не зумів присвоїти єдиний банківський код усім пільговикам. Також не всі банки та ОСББ підключились до електронного кабінету.

У випадку, якщо не нараховані пільги за жовтень місяць 2019 р., просимо зберігати спокій, та без потреби не звертатись до органів соцзахисту, органів влади та комунальних підприємств. Сума пільги за жовтень буде донарахована в наступному місяці. Тобто у листопаді буде нараховано пільги за жовтень і за листопад. Оплату за комунальні послуги проводити так, як було у попередньому пільговому місяці (наприклад у вересні).

Надалі суми нарахованих пільг будуть відшкодовуватись Міністерством соціальної політики до АТ «Ощадбанк», а АТ «Ощадбанк» самостійно проводитиме розрахунки з комунальними підприємствами та ОСББ за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма). Також банк інформуватиме пільговика про проведені платежі (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає SMS-повідомлення від банку).