ДПС інформує

З 01.01.2020 змінюються реквізити бюджетних рахунків

З 1 січня 2020 року у зв’язку з тим, що Державною казначейською службою України з початку 2020 року рахунки для сплати податків і зборів  будуть відкриті відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2013 № 1203 (із змінами та доповненнями), змінюються реквізити бюджетних рахунків.

Інформація щодо реквізитів бюджетних рахунків, які будуть введені в дію з 01.01.2020 року, після її отримання від Казначейства буде розміщена на вебпорталах органів ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки».

 

Новітні РРО: програмне рішення для представників бізнесу - безкоштовно

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг» від 20.09.2019 №128-IX відкрив можливість використовувати замість традиційних РРО спеціальні програми.

Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон. При цьому в п.2 пп.11 Закону прямо записано, що «Контролюючий орган забезпечує безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання».

Безкоштовним буде не тільки завантаження самої програми, але і її обслуговування.

До 31 грудня 2019 року ДПС має розробити безкоштовне програмне забезпечення «Програмний РРО» відповідно до законодавчих норм.

З 1 січня 2020 року платники податків зможуть протестувати програмні реєстратори розрахункових операцій. Свій продукт ДПС надаватиме і обслуговуватиме безкоштовно

З 19 квітня 2020 року платники зможуть використовувати програмні РРО.

 

Зведений бюджет країни отримав від платників податків Рівненщини маже 8 мільярдів гривень

Як зазначили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за січень - листопад  2019 року загальна сума платежів, перерахованих до зведеного бюджету платниками податків області, склала більше 7 млрд. 908 мільйонів гривень. За словами виконуючого обов’язки начальника Головного управління ДПС у Рівненській  області Віталія Чуя, минулорічний показник перевищено на 1 337 мільйонів гривень.

Із загальної суми до держбюджету впродовж цього часу надійшло майже 3 млрд. 292 млн. грн.  податкових платежів. Місцеві скарбниці впродовж цього періоду  отримали близько 4 млрд.615 млн. грн., що перевищує минулорічні надходження на 828,5 мільйона гривень.

Підсумовуючи такі вагомі показники, керівник податкової служби області Віталій Чуй наголосив, що сьогодні стабільності у виконанні прогнозованих показників та ще й з приростом вдається досягати, насамперед, завдяки свідомому ставленню платників податків регіону до перерахування належного у казну, підвищення рівня зарплат, а також посилення заходів із легалізації доходів та детінізації економіки.

 

Головне управління ДПС у Рівненській області

(Вараське управління)