Підсумки осіннього призову

В Україні закінчився осінній призов на строкову військову службу, що офіційно розпочався 1 жовтня 2019 року. За 3 місяці (з жовтня по січень) до війська призвано 20 юнаків міста Вараш та села Заболоття, віком від 18 до 27 років, це на 6 призовників менше, ніж за аналогічний період минулого року.

За час осіннього призову на відправку до лав Збройних Сил України не з’явилося 4 призовника. Відповідно на них направлені матеріали до Вараського ВП ГУНП щодо відкриття кримінальних проваджень за ст.335 Кримінального Кодексу України. За ухилення від несення строкової військової служби їм загрожує позбавлення волі строком до трьох років.

За час призову громадян на строкову військову службу надзвичайних подій не трапилось, порушень громадського порядку та дисципліни не було.

Наступний призов «весняний» має розпочатися з 01 квітня 2020 року. Наголошуємо, що громадяни мають право на проходження альтернативної (невійськової) служби, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням, відповідно до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу».

Рішення про направлення громадян на альтернативну (невійськову) службу для жителів міста Вараш та села Заболоття приймає Рівненська ОДА, тому громадянам, які мають, відповідно до законодавства, право на проходження альтернативної військової служби, необхідно після взяття на військовий облік, але не пізніше ніж за два календарні місяці до початку проведення призову на строкову військову службу особисто звернутися з мотивувальною письмовою заявою до Рівненської обласної державної адміністрації.