Навчання ІТ спеціальностям та працевлаштування людей з інвалідністю

Міністерством соціальної політики України разом з Громадською організацією «Прометеус» та Асоціацією «Інформаційні технології України» підписано Меморандум про співпрацю щодо реалізації соціального проєкту «Ти можеш усе! Можливості безмежні!».

Меморандум спрямований на об’єднання зусиль щодо реалізації Програми діяльності Кабінету Міністрів України в рамках цілей Мінсоцполітики України у сфері підвищення якості навчання людей з інвалідністю і сприяння у подальшому їх працевлаштуванні в ІТ-компанії.

Проєкт складається з повного циклу надання можливості усім бажаючим особам з інвалідністю навчитись безоплатно на онлайн курсах та по закінченню навчання прийняти участь у конкурсах на вакантні посади в провідних ІТ-компаніях України.

Проєкт триватиме наступні півроку у кілька етапів. В даний час триває реєстрація. Під час реєстрації учасники мають обрати два обов’язкові курси і, за власним бажанням, декілька додаткових курсів.

Навчання розпочнеться з 5 березня 2020 року та триватиме 14 тижнів, ще тиждень –на складання тестів і отримання сертифікатів, а далі курси на вакантні посади.

 

 

ІНСТРУКЦІЯ

Соціальний проєкт - 

Навчання ІТ спеціальностям та працевлаштування людей з інвалідністю 

“Ти можеш усе!” Можливості безмежні!”

Кроки успішної реалізації:

  1. Ознайомитись з проєктом за посиланням https://education.msp.gov.ua/
  2. Пройти за посиланням https://prometheus.org.ua/you-can-everything/ та зареєструватись.

ДЛЯ РЕЄСТРАЦІЇ НА КУРСИ НЕОБХІДНО:

1.1. Натисніть на назву необхідного курсу (помаранчевого кольору) з переліку на сторінці https://prometheus.org.ua/you-can-everything/

1.2. На сторінці детального опису курсу, що відкриється, натисніть у верхній частині на кнопку ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ НА КУРС

1.3. ВАЖЛИВО: обов’язково зареєструватись на два основні, а потім, обрати додаткові декілька курсів (це за бажанням, якщо у Вас вистачає часу для навчання).

3.  Навчання розпочнеться 05 березня 2020 року.

З 05 березня 2020 у ваших аккаунтах на онлайн платформі Прометеус https://prometheus.org.ua/you-can-everything/ з’явиться посилання (ми виділимо це посилання яскравим кольором) - РОЗПОЧАТИ НАВЧАННЯ. Як тільки ви перейшли за посиланням - можете відразу приступати до освоєння матеріалу.

Термін навчання буде зазначений у вас в курсах. Довжина курсів до 14 тижнів.

Під час навчання обов’язково користуватись розділом ОБГОВОРЕННЯ. У цьому розділі ви ставите питання менторам, викладачам, які залучені до підтримки вас під час навчального процесу. Не соромтесь, пишіть свої питання, коментарі, пропозиції. Ваша залученість до навчального процесу – це запорука вашого успіху. Ми намагатимемось відповідати на всі ваші запитання. Наша мета - пояснити вам матеріал, надати всі можливості для успішного вирішення завдань та отримання знань для подальшого вашого зростання та процвітання.

Під час навчання ви можете ставити питання в розділі ОБГОВОРЕННЯ, що стосується навчального процесу. Також, ви можете ставити свої запитання нам на адресу  edu@msp.gov.ua, що стосується адміністративних питань. Технічні питання надсилайте на адресу support@prometheus.org.ua.

Коли обрані курси пройдені і ви успішно пройшли тестування - ви отримаєте сертифікат.

Починаючи з 08 червня 2020 будуть оголошені конкурси на вакантні посади в ІТ компаніях України. При наявності отриманих сертифікатів та довідки про інвалідність ви можете подати свою кандидатуру на участь. 

Конкурси будуть оголошені додатково. Інструкції та рекомендації буде надано у травні 2020 року.

Контактна інформація

Лендінг проєкту https://education.msp.gov.ua/

Навчальна платформа Прометеус https://prometheus.org.ua/you-can-everything/

Адміністративні питання edu@msp.gov.ua

Технічні питання support@prometheus.org.ua

Партнери проєкту

https://itukraine.org.ua/

https://prometheus.org.ua/

https://www.beqatoday.com/

http://www.aik.ua/

https://dan-it.com.ua/uk/

За додатковою інформацією просимо звертатися в управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради за адресою: м-н Будівельників, гуртожиток 1, кабінет № 3. Телефон для довідок 2-44-80.