Податкова служба посилює заходи безпеки

На час карантину податкова служба посилює заходи безпеки

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, у зв’язку зі спалахом та розповсюдженням коронавірусу COVID-19 податкова служба посилює заходи безпеки та закликає платників податків усвідомити серйозність ситуації. Сьогодні кожен має вжити всіх заходів для того, щоб зберегти своє здоров’я та здоров’я своїх близьких. Тому, суб’єкти господарювання та громадяни мають з розумінням віднестись до обмежень, які вводяться на період карантину.

Центри обслуговування платників Рівненщини не припинятимуть свою роботу, однак закликаємо відвідувачів у разі відвідування ЦОП дотримуватись пропускного режиму (задля забезпечення дистанції 1,5 метра один від одного) та, при можливості, зайвий раз не відвідувати податкову, оскільки існує загроза поширення коронавірусу.

Звертаємо увагу, що кореспонденція від суб’єктів господарювання та громадян (листи, заяви, клопотання, запити тощо), що надходить нарочно  до ГУ ДПС у Рівненській області, тимчасово прийматиметься без проставляння відмітки про отримання.

Крім того, призупиняється  проведення особистого прийому громадян керівництвом ГУ ДПС у Рівненській областії. Такі заходи профілактики прописані у рішенні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки з надзвичайних ситуацій та є обов’язковими до виконання у регіонах України. Після завершення карантину, керівництво ГУ ДПС в області  продовжить приймати людей згідно затвердженого графіка.

Наголошуємо, що на сьогодні служба створила всі можливості для спілкування зі своїми фахівцями без особистого відвідування підрозділів. Зокрема, дистаційне спілкування можливе через:

- Електронний кабінет платника податків на сайті ДПС: https://cabinet.tax.gov.ua

- Цілодобово працює наш телефон довідкової служби: 0 800 501 007.

- Листи електронною поштою приймаємо за адресою: rv.official@tax.gov.ua.

- Інформаційно-довідкову інформацію можна отриматим на сайті ДПС України tax.gov.ua, субсайті Головного управління ДПС у Рівненській області rv.tax.gov.ua та у мережі Фейсбук.

 

До відома громадян – власників сільськогосподарської техніки

Вараське управління Головного управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з 1 січня розпочалась кампанія декларування доходів громадян. Громадяни, які є власниками сільськогосподарської техніки та  надавали у 2019 році  платні послуги  з обробітку землі іншим фізичним особам (оранка, комбайнування тощо), але при цьому не зареєстровані як  фізичні особи-підприємці (ФОП), зобов’язані задекларувати суму отриманих доходів та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Зазначені доходи оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором за ставкою 1,5 відсотка.

Декларація подається до податкового органу за місцем реєстрації громадянина до 01.05.2020 року.

Бланки податкової декларації безоплатно надаються в Центрах обслуговування платників на їх запит, там можна і отримати консультацію щодо декларування доходів. Крім того, за консультацією можна звернутися до Інформаційно-довідкового департаменту ДПС за телефоном  0-800-501-007  (всі дзвінки зі стаціонарних  телефонів  безкоштовні).

Також можна  скористатись електронним сервісом, який дає можливість заповнити та направити до фіскальної служби декларацію в електронному вигляді (ОnLine).

Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору за наслідками декларування доходів, отриманих у минулому році, платники мають сплатити до 1 серпня 2020 року.

Легалізація зайнятості – на постійному контролі
У Вараському управлінні Головного управління ДПС у Рівненській області наголошують: неухильне дотриманні вимог закону у сфері оплати праці – це не лише гарантія соціального захисту працюючих громадян, а й відсутність штрафних санкцій у роботодавців за виявлені порушення.

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що протягом січня – лютого 2020р. за результатами здійснених перевірок було виявлено використання праці найманих працівників без належного оформлення трудових відносин. За результатами проведених перевірок додатково донараховано до бюджету 565,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, 45,0 тис. грн. військового збору та 19,3 тис. грн. єдиного внеску.

Заступник начальника управління-начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Вараського управління ГУ ДПС у Рівненській області зазначила, що одержуючи заробітну плату «у конвертах» працівникам необхідно чітко усвідомлювати, що вони позбавляють себе: гарантованого розміру заробітної плати, права на зарахування виробничого стажу, права на оплату лікарняного, права на відпустку тощо. Укладення трудового договору дає можливість найманому працівнику бути захищеним чинним трудовим законодавством у разі порушення його прав.

 

19 квітня 2020: хто може не використовувати РРО?

Вараське управління Головного управління ДПС у Рівненській області нагадує, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», до якого Законом від 20.09 2019 №128-IX внесено зміни, що набувають чинності з 19 квітня 2020 року. З урахуванням внесених змін, РРО та/або програмні РРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

Крім того, до 01 жовтня 2020 року РРО та/або програмні РРО не застосовуються, в тому числі платниками єдиного податку ІІ-ї – ІV-ї груп (ФОП), незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 грн., крім тих, які здійснюють:

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;   

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я.

Вараське управління ГУ

ДПС у Рівненській області