Не спалюйте суху траву

У зв’язку з потеплінням на території України почастішали випадки пожеж у природних екосистемах.

Громадяни під час господарчих робіт спалють суху рослинність на власних присадибних ділянках та городах. Як правило, вогнища залишаються без контролю людей і поширюються на більшу площу. У результаті під вогняний фронт потрапляють значні площі угідь поблизу яких пролягають газо та електро магістралі, розташовані поруч автозаправні станції, лісові масиви та житловий сектор чи дачний кооператив.

Багато громадян мають хибну думку про те, що випалювання залишків рослинності, в тому числі трави є корисним, однак спалювання негативно впливає на стан навколишнього середовища та загрожує здоров’ю людей. Зокрема, під час горіння виділяються різноманітні речовини, які загострюють або викликають захворювання, переважно серцево-судинної системи та дихальних шляхів.

Рятувальники ДСНС закликають громадян не випалювати суху рослинність, адже є безліч безпечних та екологічно чистих методів утилізації сухостою. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим, сумлінно дотримуйтеся правил пожежної безпеки. Будьмо мудрими. Бережімо природу рідного поліського краю!

В екстренних ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101».

Вараський міський сектор

Головного управління ДСНС

України у Рівненській області,

Відділ з питань НС та ЦЗН