До уваги осіб з інвалідністю

Управління праці та соціального захисту населення надає інформацію щодо забезпечення осіб та дітей з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 ,,Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” визначено заходи щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Зазначеною постановою дозволено роботу суб’єктів господарювання щодо виготовлення та реалізації технічних та інших засобів реабілітації, що дає змогу забезпечувати осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення необхідними засобами реабілітації.

При зверненні особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи або їх законного представника для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (далі - ТЗР) рекомендовано:

у разі особистого звернення осіб, проводиться прийом виключно із дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2»;

документи для взяття на облік приймаються особисто, а також засобами поштового зв’язку;

електронне направлення формується в Централізованому банку даних з проблем інвалідності (далі - ЦБІ);

оригінал направлення відправляється спеціалістом управління на підприємство, яке самостійно обиратиме особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю, інша особа (їх законний представник).

З переліком підприємств, що відповідають кваліфікаційним вимогам на виготовлення, постачання, ремонт та технічне обслуговування технічних та інших засобів реабілітації можна ознайомитись за посиланням: https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami-reabilitacii-specavtotransportom.html.

З каталогом технічних та інших засобів реабілітації можна ознайомитись за посиланням: http://wheelchairs.protez.eu/Wheelchairs/CatalogTZR/Content.

За додатковою інформацією та оформленням документів на проходження реабілітації просимо звертатися в управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради за адресою: м-н Будівельників, гуртожиток 1, кабінет № 3. Телефон для довідок 2-44-80.