Допомога на дітей фізичним особам-підприємцям

З метою забезпечення додаткових соціальних гарантій на період карантину для фізичних осіб-підприємців, які мають дітей, Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» від 22.04.2020 № 329.

Даною постановою запроваджено допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої та другої групи платників єдиного податку, котрі сплатили ЄСВ за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації ФОП. 

Допомога призначається з місяця звернення на період карантину та ще на один місяць після дати його відміни одному із батьків (опікуну, усиновителю) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року. Її виплачуватимуть щомісячно за повний місяць через установи банків.

Для отримання допомоги потрібно подати заяву та документи в письмовій формі до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради:

- копії свідоцтв про народження усіх дітей віком до 10 років;

- довідку з ПФУ про сплату ЄСВ (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7).

- копія документу, що підтверджує право на постійне проживання на території України.

Призначенням і виплатою такої допомоги на дітей займається управління праці та соціального захисту населення, кабінет № 100 приміщення виконавчого комітету Вараської міської ради. Отримати консультації можна за номерами телефонів (03636) 2-45-99, (03636) 3-13-51.