Працюємо в умовах карантину

Як відомо, період карантину в Україні продовжений до 22 травня цього року. Однак в умовах пандемії продовжують функціонувати підприємства, від яких залежить життєдіяльність суспільства: комунальні та соціальні установи, медичні заклади, аптеки, продуктові магазини, пошта, банки тощо.

Служба зайнятості також працює у штатному режимі, надаючи клієнтам дистанційні послуги шляхом листування через e-mail з використанням електронного сервісу Портал Дія, спілкуючись у телефонному режимі, у тому числі через Viber чи Skype,організовуючи вебінари.

Окрім реєстрації заяв від осіб, котрі вирішили отримувати послуги в центрі зайнятості в період карантину та уточнення їхніх персональних даних, фахівці аналізують базу вільних робочих місць і вакантних посад, підбирають безробітним прийнятні пропозиції роботи, ведуть перемовини з працедавцями щодо відповідності кандидатів на ту чи іншу вакансію.

Охочі знайти роботу або потрібних працівників навіть в період карантину мають змогу скористатися інформаційними матеріалами, які щодня оновлюються на офіційних інтернет-ресурсах служби зайнятості.

А це – сайт ДСЗ (www.dcz.gov.ua), профілі Рівненського обласного центру зайнятості та Вараської міської філії Рівненського ОЦЗ у соціальній мережі Facebook.

Для тих, хто прагне удосконалити свої знання, діє «Освітній портал Державної служби зайнятості» (https://skills.dcz.gov.ua/) та онлайн - платформа «Моя професія консультаційна мережа» (www.profi.dcz.gov.ua.). Не втрачайте можливості і з користю для себе проведіть час в умовах карантину.                                                                                                  

Заступник начальника

відділу активної підтримки безробітних

Ю.ГОЛОВЧЕНКО