Компенсація за безоплатне харчування дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи

У зв’язку з поширенням короновірусу COVID-19, в Україні оголошено карантин та навчання в закладах освіти переведено в онлайн формат.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.03.2020 № 406 "Про організаційні заходи для запобігання поширенню короновірусу COVID-19", листа Міністерства освіти і науки України від 23.03.2020 № 01/9-173 "Щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину" та листа департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА від 23.04.2020 №01-18-06/857, протягом карантину, організація навчального процесу відбувається лише з використанням технологій дистанційного навчання. Структуру та форму дистанційного навчання визначає педагогічна рада школи, враховуючи освітню програму, навчальний план та особливості кожного закладу і населеного пункту.

Враховуючи, що під час карантину діти навчаються дистанційно в домашніх умовах і при цьому не забезпечуються безоплатним харчуванням, їм буде нарахована та виплачена компенсація, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 №155 „Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Компенсація виплачуватиметься дітям, які навчаються на забруднених внаслідок Чорнобильської катастрофи територіях, мають статус потерпілих (посвідчення серії Д), а також дітям з інвалідністю, яка пов’язана з аварією на ЧАЕС, незалежно від території розміщення навчального закладу.

З метою нарахування та виплати компенсації, управління праці та соціального захисту населення Вараської міської ради прийме довідки про період проведення дистанційного навчання від батьків дітей, зареєстрованих на території міста Вараш.

За правдивість наданої інформації, відображеної в довідках, яка буде використана для нарахування та відшкодування коштів Державного бюджету, особисту відповідальність несуть керівники навчальних закладів.

За детальною інформацією звертатись у відділ соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи управління праці та соціального захисту населення або за телефоном (03636)23821.