Щодо отримання субсидії особами, які мають заборгованість

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради інформує.

Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України №848 від 21.10.1995 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг» (Далі - Положення № 848), обмежено право на отримання субсидії особам, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.

5 травня 2020 року Уряд опублікував Постанову Кабінету Міністрів від 22 квітня 2020 р. № 329, якою внесено зміни до підпункту 5 пункту 14 Положення № 848. Кабінет міністрів збільшив з двох до трьох місяців максимальний термін простроченої заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг для призначення субсидій.

Виходячи з вищевикладеного, з 5 травня 2020 року житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової (на сьогодні — 340 грн.).

Інформацію про суму такої заборгованості надають підприємства — виробники/виконавці цих послуг на запит органу соцзахисту населення (п.50 Положення № 848).