Відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня»

Постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2020 № 897  внесено зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня», які набрали чинності 02 жовтня 2020 року. 

 

Даними змінами встановлено, що протягом одного місяця з дня набрання чинності, тобто з 02 жовтня 2020 року,  батьки,  які отримують відшкодування вартості послуги «муніципальна няня», повинні підтвердити своє право на отримання даної компенсації, шляхом подання  наступних документів  до управління праці та соціального захисту населення:  

заяву про надання компенсації послуги “муніципальна няня”;

копію договору між отримувачем послуги “муніципальна няня” та муніципальною нянею ФОП;

квитанцію про оплату послуги;

копію трудової книжки отримувача послуги “муніципальна няня”;

довідка з ПФУ за формою ОК-7 (для ФОП);

копію довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності (для осіб з інвалідністю І – ІІ група);

інші документи, що підтверджують зайнятість батьків.

У разі непідтвердження права на отримання компенсації послуги «муніципальна няня» її виплата припиняється з місяця, що настає за місяцем виникнення обставин, які призвели до втрати права на отримання такої компенсації.

Даними змінами встановлено, що  відшкодування  послуги “муніципальна няня” надається  за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини відповідно до Закону України “Про зайнятість населення, за винятком отримувачів послуги “муніципальна няня“,  які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, хворою дитиною до встановлення інвалідності, а також осіб у яких одночасно народилося троє і більше дітей.

Також визначено, що муніципальна няня, яка є фізичною особою-підприємцем одночасно може доглядати не більше трьох дітей. Юридична особа – десять дітей.

Важливо зазначити, що прийнятими змінами компенсація послуги "муніципальна няня" не призначається отримувачам послуги "муніципальна няня", які перебувають у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Відшкодування вартості послуги «муніципальна няня» за жовтень місяць цього року,  буде здійснено  при наявності квитанції  про сплату послуги.

При  виникненні додаткових питань отримати консультацію можна за  номерами телефонів   (03636)2-45-99,(03636) 3-13-51.