На Рівненщині стартував місячник добровільної здачі зброї

Із 14 січня до 10 лютого цьогоріч громадяни можуть звернутись до відділів та відділень поліції ГУНП в Рівненській області, щоб добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спецзасоби. 

Громадяни, які протягом вказаного терміну здадуть зазначені предмети і матеріали, уникнуть кримінальної відповідальності за їх незаконне зберігання. Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому Законом порядку.

Також громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у п’ятиденний строк зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність у виді штрафу та конфіскації зброї. 

У разі, якщо така зброя буде виявлена та вилучена працівниками поліції, власникам доведеться відповідати відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Із питань добровільної здачі зброї у Вараші необхідно звертатись в службу дозвільної системи Вараського районного відділу поліції ГУНП в Рівненській області за адресою: м. Вараш вул. Правика, 5, або за номерами телефонів: 096 6628646, 096 9819578 або 102.

Вараський районний відділ поліції

ГУНП в Рівненській області