Щодо повірки лічильників води

Шановні споживачі  комунальних послуг  !

Звертаємо Вашу увагу на необхідність повірки приладів обліку споживання комунальних послуг. Це обов’язок визначений законодавцем у статті 17 Закону «Про метрологію та метрологічну діяльність»: «…регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають у експлуатації підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту, відповідно до затверджених міжповірочних інтервалів (4 роки) для лічильників води».

Слід зазначити, що у іншому випадку неповірені лічильники вважатимуться знятими з абонентського обліку. Це, у свою чергу, призведе до нарахування оплати за т.з. «нормами споживання» (така система нарахування, зазвичай, більш фінансово витратна для споживача).

Закликаємо Вас бути уважними до таких речей, адже це – питання сімейного бюджету!

Наразі, для індивідуальних споживачів, повірка лічильників може проводитися без їх демонтажу. Така інновація дозволяє суттєво економити Ваш час (на неодноразові візити майстра), є більш доцільною з точки зору запобігання поширенню СOVID 19 та попереджує усі незручності, пов’язані із відключенням води і/чи тепла.

Наголошуємо: послуга повірки лічильників не включена до діючих тарифів (хоча, дехто, помилково, вважає саме так). Ця послуга платна і надається ліцензованими суб’єктами господарювання. Однак, саме Ви вправі визначити виконавця послуги з повірки лічильника.

 Контактні дані  осіб  з питань повірки приладів обліку (квартирних):

  • з процедурою їх демонтажу: тел. 067 688 13 29 Отрода Сергій Григорович –майстер абонентської служби КМКП;
  • без демонтажу лічильників (на місці їх встановлення): тел.096219 46 90, тел.096 451 90 96 ТОВ «МЕТРТЕХСЕРВІС» (ліцензований оператор у Вараші).

З повагою директор КМКП  Юрій ТРАЧУК