• Головна
  • Офіційна інформація
  • В Україні зросли штрафи за хибні виклики спеціальних служб (рятувальників, поліції й швидкої), а також за порушення правил пожежної безпеки

В Україні зросли штрафи за хибні виклики спеціальних служб (рятувальників, поліції й швидкої), а також за порушення правил пожежної безпеки

Вараський міський сектор Головного управління ДСНС України у Рівненській області інформує про те, що 30 березня на позачерговому засіданні Верховної Ради України був прийнятий відповідний закон, а 17 квітня він офіційно вступив в дію.

Завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань загрожує штрафом від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-3400 грн). Раніше ж діяв штраф від 51 до 119 грн.

Крім того, невиконання приписів, розпоряджень чи постанов посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного нагляду (контролю) сфері пожежної безпеки та техногенної безпеки, або створення перешкод для їх діяльності тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб та фізичних осіб-підприємців від 100 до 200 НМДГ. Це 1700-3400 грн.

Те саме діяння, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, загрожує штрафом посадовим особам та фізичним особам-підприємцям у розмірі від 200 до 300 таких мінімумів. Це 3400-5100 грн.

Також парламент передбачив покарання за перешкоджання перевіркам пожежної безпеки.

Вараський міський сектор Головного управління ДСНС України у Рівненській області