Отримання інформації та роз’яснень з питань пенсійного забезпечення

Доводимо до відома жителів Вараської міської територіальної громади інформацію, що у разі необхідності отримання роз’яснення з питань пенсійного забезпечення, щодо правильності призначення, перерахунку та виплати пенсій необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради за адресою: м. Вараш, майдан Незалежності 1, каб.106.

Відмітимо, що відповідно до реформи децентралізації в Україні, органи виконавчої влади у регіонах разом з органами місцевого самоврядування складають регіональну систему управління соціальним захистом населення. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування як суб’єкти управління соціальним захистом населення забезпечують на регіональному та місцевому рівнях реалізацію державної політики та виконання регіональних програм соціального захисту населення.

Серед основних завдань місцевих структурних підрозділів соціального захисту населення є, зокрема, здійснення нагляду за дотриманням вимог законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій органами Пенсійного фонду України, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань пенсійного забезпечення.

Відповідно, в управлінні праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Вараської міської ради спеціалістом відділу з обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці, на якого покладені функції нагляду, здійснюється перевірка пенсійних справ за додержанням вимог законодавства під час призначення (перерахунку) та виплати пенсій органами Пенсійного фонду України.

Також, з означених питань, в Департаменті розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської облдержадміністрації працює "гаряча" телефонна лінія за номером: (0362) 26 46 27.