Щодо обміну довідки про тимчасову непрацездатність

Відповідно до наказу МОЗ України від 22.07.2021 №1530 "Про затвердження Розподілу бланку "Листок непрацездатності", закупленого у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2021 рік" станом на 09.08.2021 до Рівненської області надійшла необхідна кількість бланків листків непрацездатності (далі – ЛН).

У найближчий час після розподілу ЛН між закладами охорони здоров'я Рівненської області, усі раніше видані довідки про тимчасову непрацездатність громадяни зможуть обміняти на ЛН та отримати належні виплати від Фонду соціального страхування України у Рівненській області.

Порядок обміну довідки про тимчасову непрацездатність на ЛН врегульований спільним листом Міністерства охорони здоров’я та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 23.10.2006 № 01-06-2125.

При обміні довідки про тимчасову непрацездатність на ЛН на бланку ЛН в правому верхньому куті вказується: "Замість довідки від____ №____", у графі бланку ЛН "Видано" зазначається дата обміну, а в графі "Звільнення від роботи" вказується одним рядком термін тимчасової непрацездатності (з якого числа по яке), відповідний вказаному в довідці.

Видача ЛН підписується посадовою особою, визначеною керівником закладу охорони здоров’я. При тривалості тимчасової непрацездатності більше 30 днів – листок непрацездатності підписується головою ЛКК.

Якщо проводилось освідчення хворого медико-соціальною експертною комісією, обов’язково зазначається дата направлення на МСЕК та дата встановлення групи інвалідності у відповідних графах.

У разі проведення реабілітаційного лікування в санаторно-курортному закладі, графи заповнюються у відповідності до вимог Інструкції про порядок заповнення ЛН, затвердженої наказом від 03.11.2004 №532/274/136-ос/1406.

Усі графи ЛН, окрім дати видачі (вказується дата обміну) і "Звільнення від роботи" (одним рядком весь термін тимчасової непрацездатності) заповнюються відповідно записам в довідці, в тому числі відмітки про порушення режиму хворим, та відповідно Інструкції №532.

За інформацією Фонду соціального страхування України у Рівненській області