Інформація про намір зміни тарифів на послугу з поводження з побутовими відходами

Керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №130 від 05.06.2018р. "Про затвердження порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності" виконавець послуг з поводження з побутовими відходами КП "УК "Житлокомунсервіс" ВМР, інформує споживачів Вараської міської територіальної громади про намір здійснити зміни тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами (вивезення твердих побутових відходів) м.Вараш.

Розрахунок планового тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами здійснено відповідно до Закону України "Про житлово-комунальні послуги", постанови Кабінету Міністрів України №1010 від 26.07.2006р. "Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами" (зі змінами), керуючись Законом України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №239 від 12.09.2018р. "Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення" та згідно з нормами, розроблених державним підприємством "Науково-дослідним та конструкторсько-технологічним інститутом міського господарства", які затверджені рішенням Виконавчого комітету Вараської міської ради №387 від 25.11.2021р. "Про затвердження норм надання послуг із вивезення побутових відходів для Вараської міської територіальної громади на 2021-2025 роки".

Обґрунтування причин зміни тарифів – це зростання економічних чинників складової тарифу з послуги з поводження з побутовими відходами (вивезення та захоронення твердих побутових відходів) а саме: введення в дію норм з вивезення твердих побутових відходів на 2021-2025роки, зростання вартості матеріалів та паливо-мастильних матеріалів, зростання вартості запасних частин для ремонту автотранспорту задіяного в даних послугах, збільшення прожиткового мінімуму та розміру мінімальної заробітної плати з 01.12.2021р. для працездатних осіб.

Таким чином пропонується встановити наступні тарифи:

  • на послугу з поводження з побутовими відходами (вивезення ТПВ) м. Вараш (м-р Будівельників, вул.Енергетиків, вул.Кібенка, вул.Правика, вул.Ринкова) становить 206,34 грн/м3 (з ПДВ);
  • на послугу з поводження з побутовими відходами (вивезення ТПВ) м. Вараш (м-р Вараш, майдан Незалежності, вул.Л. Українки) становить 204,06 грн/м3 (з ПДВ).

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються в термін до 10.01.2022 року в письмовій формі або на електронну адресу підприємства jks_vmr@ukr.net

Структура тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами КП "УК "ЖКС" ВМР (вивезення ТПВ) на 2022 рік.

2 001 4

 3001 5

За інформацією КП "УК "ЖКС"