Про індексацію нормативної грошової оцінки земель за 2021 рік

До уваги користувачів земель державної та комунальної власності! Відповідно до інформації, наданої Державною службою статистики України, індекс споживчих цін за 2021 рік становив 110%.

Значення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель і земельних ділянок за 2021 рік становить:

  • для сільськогосподарських угідь (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги) – 1,0;
  • для земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення – 1,1.

Вараська міська рада наголошує на необхідності отримання користувачами земель державної та комунальної власності витягів про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, що перебувають у їх користуванні на правах оренди чи постійного користування (заява подається до територіального органу Держгеокадастру через центри надання адміністративних послуг, шляхом направлення поштою або в електронній формі через Єдиний державний портал адміністративних послуг, в тому числі через інтегровану з ним інформаційну систему Держгеокадастру).

Отримані відомості про нормативну грошову оцінку земельної ділянки стануть підставою для формування податкової декларації з плати за землю на 2022 рік, яка щороку, станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року, подається до відповідного органу Державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки (п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України).

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!