Перевірено організацію водовідведення у підприємців Вараської громади

Відповідно до розпорядження міського голови від 02.11.2021 року за №278-р з метою посилення екологічного контролю за водовідведенням у суб’єктів підприємницької діяльності на території Вараської міської територіальної громади та запобігання забрудненню навколишнього середовища було утворено робочу групу з вивчення даного питання.

Членами групи проведено дослідження об’єктів та відповідної документації з питань водовідведення згідно з "Правилами приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення" та "Порядку визначення розміру плати, що справляється за понаднормативні скиди стічних вод до систем централізованого водовідведення", затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 01.12.2017 року за №316, повідомляємо наступне.

Із КП "ВТВК" ВМР укладено 249 договорів про надання послуг водовідведення з суб’єктами підприємницької діяльності на території Вараської МТГ, також під час обстеження виявлено, що у 2-х ФОП відсутні договори на приймання стічних вод із вигрібних ям.

Спеціалістами управління безпеки та внутрішнього контролю виконавчого комітету Вараської міської ради спільно з спеціалістами КП "ВТВК" ВМР згідно з протоколом №2 від 21 грудня 2021 року засідання робочої групи з вивчення питання щодо організації водовідведення у суб’єктів підприємницької діяльності на території Вараської МТГ було проведено обстеження автомобільних мийок щодо водовідведення стічних вод:

1. Автомобільна мийка за адресою вул. Ринкова, 1, СТО "Південний-1", м.Вараш (ФОП Зубрецький М.П.). Під час перевірки було встановлено, що стічна вода, що утворилися в процесі господарсько-побутової і виробничої діяльності потрапляє до очисних споруд. ФОП Зубрецький М.П. надав матеріали проекту очисних споруд розробленої ДІПРОМІСТО (м.Київ) від 21.03.1996 року та затвердженого ВАТ "Кузнецовськатомбуд" від 08.04.1996 року та головним інженером АТ УБ РАЕС.

2. Автомобільна мийка "Форсаж", вул. Соборна, 2А, м.Вараш, (ФОП Антонюк О.Л.). На момент перевірки договір на приймання стічних вод із вигрібної ями був відсутній. Спеціалістами з КП "ВТВК" ВМР було взято пробу стічних вод споживача, концентрація забруднюючих речовин у стічних водах в межах норми. 17.01.2022 року між КП "ВТВК" ВМР та ФОП Антонюк О.Л. було укладено договір на приймання стічних вод із вигрібної ями.

3. Автомобільна мийка "Еліт", вул. Садова, 54, с.Стара Рафалівка, (ФОП Буніна Л.І.). Договір з КП "ВТВК" ВМР укладено від 27.11.2021 року щодо приймання стічних вод із вигрібної ями. Спеціалістами з КП «ВТВК» ВМР було взято пробу стічних вод споживача та виявлено перевищення допустимої концентрації забруднюючих речовин у стічних водах, у зв’язку з цим буде нарахування плати за скид понаднормативних забруднень.

4. Автомобільна мийка "Бумер", вул. Приміська, 1, с.Стара Рафалівка, база дільниці №10, (ФОП Павлишин Є.П.). Договір з КП "ВТВК" ВМР укладено від 23.11.2021 року на приймання стічних вод із вигрібної ями. Від моменту підписання договору не було здійснено жодного викачування стічних вод з вигрібної ями. Також зі слів власника ФОП Павлишина Євгенія Павловича дно вигрібної ями не забетоноване, за вимогою КП "ВТВК" ВМР може усунути дані недоліки, щоб це не призводило до забруднення ґрунту стічними водами.

5. Автомобільна мийка "Блиск", вул.Комунальна, 2/4-А, м.Вараш, (ФОП Поляк С.М.). Представник автомийки повідомив, що договір на приймання стічних вод із вигрібної ями відсутній та буде укладений в найближчий час з відповідною організацією.

6. Автомобільна мийка на території ТзОВ "Кузнецовське АТП-15637", м-н Північний, 30, м.Вараш, при проведені перевірки не працювала.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін. Долучайтеся!

Чат-бот Вараської громади! Telegram, Viber Приєднуйтесь!