Щодо отримання державних соціальних допомог у 2023 році

3 1 січня 2023 року припиняється виплата державних соціальних допомог мешканцям Вараської громади, які були автоматично продовжені Департаментом соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради у зв’язку з воєнним станом.

Автоматична виплата державних допомог продовжується лише особам, які проживають на території територіальних громад, де ведуться воєнні (бойові) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Такі зміни передбачено Постановою Кабміну від 15.11.2022 року №1320.

Тому усім мешканцям громади, яким виплати державних соціальних допомог були автоматично продовжені, після 1 січня 2023 року необхідно звернутися до Депертаменту соціального захисту та гідності виконавчого комітету Вараської міської ради.

Йдеться про такі види допомог:

  • державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям,
  • допомога на дітей одиноким матерям,
  • допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування,
  • тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме,
  • тимчасова державна соціальна допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату,
  • державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю,
  • державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

Одержувачам державних допомог, якими вже подано заяву з необхідним пакетом документів на призначення (продовження виплати) державних допомог, додатково звертатись не потрібно, виплата допомог буде продовжена на термін, визначений нормативно-правовими актами.

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!