Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

Постановою КМУ від 18.04.2023 №340 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2001 №1751, та Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою КМУ від 24.02.2003 №250.

Відповідно до постанови:

  • надано можливість батькам, у яких під час перебування за межами України у період дії воєнного стану народилась дитина і вони продовжують перебувати за кордоном (крім осіб, які перебувають на території держави, визнаної згідно із законом державою-окупантом та/або державою агресором щодо України), для призначення державної допомоги при народженні дитини надіслати поштою за зареєстрованим (задекларованим) місцем проживання заяву та відповідні документи.
  • допомога при народженні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.
  • надано право на призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, державної допомоги одиноким матерям, якщо у складі сім’ї є особа, яка перебуває у трудових відносинах і за яку не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи, у зв’язку з наявною заборгованістю роботодавця зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Допомога не призначається, якщо особи, які входять до складу сім’ї, протягом 12 місяців перед місяцем зверненням за призначенням допомоги здійснили операцію на суму, що перевищує 50 тис. гривень:

  • купівлю земельної ділянки, житла, іншого нерухомого і рухомого майна, транспортного засобу (механізму), цінних паперів, безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, банківський металів;
  • платіж щодо набуття майнових прав на майно, благодійну діяльність у вигляді сплати коштів, надання позики.

Допомога не призначається, якщо особи на перше число місяця подання звернення мають на банківських рахунках на загальну суму понад 100 тис. гривень.

Отримати додаткову інформацію можна за телефонами (03636) 21351, 0676725782

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!