Про заборону спалювання відходів на прибудинкових територіях та присадибних ділянках

Відділ екологічного контролю Управління безпеки та внутрішнього контролю ВК ВМР попереджає жителів Вараської громади про заборону спалювання відходів на прибудинкових територіях та присадибних ділянках.

Не допускається спалювання промислових та побутових відходів, які є джерелами забруднення атмосферного повітря забруднюючими речовинами та речовинами з неприємним запахом або іншого шкідливого впливу, на території підприємств, установ, організацій і населених пунктів, за винятком випадків, коли це здійснюється з використанням спеціальних установок при додержанні вимог, встановлених законодавством про охорону атмосферного повітря (ст.20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря»).
Власники або уповноважені ними органи підприємств, установ, організацій та громадяни - суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані забезпечувати переробку, утилізацію та своєчасне вивезення відходів, які забруднюють атмосферне повітря, на підприємства, що використовують їх як сировину, або на спеціально відведені місця чи об'єкти.

Відповідно до Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 №76, прибудинкова територія повинна постійно утримуватися в чистоті, систематично очищатися від сміття, тари, опалого листя. Спалювання всіх видів відходів на даній території домоволодінь забороняється.

Згідно до п.8.4 Правил благоустрою території Вараської міської територіальної громади благоустрій присадибної ділянки та прилеглої до присадибної ділянки території здійснюється власником або користувачем цієї ділянки.

За порушення Правил благоустрою територій населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність (ст.152 КУпАП) – накладення штрафу на громадян від 340 грн до 1360 грн і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 грн до 1700 грн.

      Відділ екологічного контролю Управління безпеки та внутрішнього контролю ВК ВМР

Підписуйтеся на офіційну сторінку у мережі Facebook – до вашої уваги ексклюзивні відеотрансляції, обговорення матеріалів та подій, анонси заходів та ін.

Долучайтеся до акаунту в Instagram! Telegram-канал Вараської громади!