• Головна
  • Новини
  • Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Вараш

14 березня під головуванням міського голови С.І.Анощенка відбулося засідання комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Заслухавши інформацію начальника ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» О.Коцюбинського, завідувача Вараського міськрайонного відділу ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» Б.Сухорукова та директора КНП ВМР «Вараського ЦПМД» Ж.Мирончук у м.Вараш за медичною допомогою з приводу захворювань на грип та ГРВІ в епідемічний сезон 2018-2019 року звернулося 313 мешканців міста, в тому числі 58 дітей. Зазначили, що в березні місяці спостерігається тенденція до стабілізації епідемічної ситуації із захворюваності на грип та ГРВІ. Так, інтенсивний показник захворюваності значно знизився.

У зв’язку з позитивною тенденцією щодо зменшення рівня захворюваності населення на грип та ГРВІ, членами комісії за результатами обговорення було вирішено:

-  припинити проведення карантинних заходів у закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста Вараш та в селі Заболоття з 14.03.2019 року ;

-  припинити виконання у проведенні профілактичних заходів щодо захворюваності на грип та ГРВІ в місті Вараш на підприємствах, організаціях, установах, малих підприємствах та господарських товариствах різних форм власності з 14.03.2019 року.

Зауважили також, що лише виконання у повному обсязі профілактичних щеплень дозволяє значно знизити рівень захворюваності керованої групи інфекцій.