Міський голова провів робочу нараду з комунальниками

Тарифи на комунальні послуги, які надає населенню міста Кузнецовське міське комунальне підприємство, мають бути переглянуті в сторону зменшення. На цьому наголосив міський голова Сергій Анощенко під час робочої наради з комунальниками міста, яка пройшла 19 березня 2019 року у Вараській міській раді.

«Динаміка економічних показників КМКП за останні роки свідчить про те, що підприємство залишається стабільно збитковим, - зазначив міський голова. - Такий стан обумовлений низкою причин, зокрема, й вкрай неефективним менеджментом підприємства, упущеннями та відсутністю зі сторони посадових осіб КМКП дієвого контролю за витратами підприємства.

Досягнення стабільної роботи підприємства можливо лише у комплексному і системному підході до її впровадження шляхом координації зусиль місцевої влади та керівництва комунального підприємства.

Прийнявши Програму фінансової підтримки КМКП, міська влада взяла на себе певні зобов’язання, які стабільно виконує – лише впродовж 2017-2018 років на потреби КМКП з бюджету міста було направлено близько 50 мільйонів гривень.

Разом з тим, як бачимо, у керівництва КМКП немає жодного бажання шукати нову модель роботи – їм зручно працювати в старому форматі, коли можна нічого не робити і при цьому отримувати з бюджету міста чималі кошти.

У такому разі, встановлення для населення міста непідйомних тарифів та постійне вимагання грошей з місцевого бюджету виглядає як подвійне викачування грошей з кишень мешканців міста і не має для громади Вараша жодного сенсу».

За результатами наради міським головою Сергієм Анощенком направлено лист голові Рівненської обласної державної адміністрації Олексію Муляренку, з проханням доручити департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА провести повну та всебічну перевірку обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, встановлені Кузнецовським міським комунальним підприємством населенню Вараша.

В свою чергу, директор КМКП Ігор Семенюк доручив відповідальним особам комунального підприємства підготувати звіт щодо виконаних у 2018 році заходів по Програмі фінансового оздоровлення підприємства.

Про результати проведеної роботи комунальники прозвітують на черговій сесії Вараської міської ради.