• Головна
  • Новини
  • Відбулося засідання міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

Відбулося засідання міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

29 березня 2019 року у виконавчому комітеті Вараської міської ради відбулося засідання міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ – інфекції/СНІДу. Робота координаційної ради спрямована на узгодження діяльності місцевих органів виконавчої влади, підприємств, відповідних міжнародних, громадських та релігійних організацій для ефективної реалізації в місті проектів з протидії туберкульозу та ВІЛ – інфекції/ СНІДу.

 В ході засідання заслухано інформацію ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» щодоситуації в місті по захворюваності на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД. Так, за перший квартал 2019 року у місті виявлено 3 особи з активною формою туберкульозу, всього на обліку перебуває 17 таких хворих. З метою раннього виявлення туберкульозу за І квартал 2019 року оглянуто флюорографічно 5782 особи. Слід зазначити, що для проведення флюорографічного обстеження немає необхідності йти на прийом до лікаря, а бажаючим обстежитися мешканцям міста треба звернутися у 110 кабінет поліклініки ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України.

Щодо захворюваності на ВІЛ – інфекцію/СНІД, то станом на 29.03.2019 знаходиться на обліку 85 мешканців міста із захворюванням на ВІЛ – інфекцію/СНІД. За І квартал 2019 року по місту обстежено на ВІЛ – інфекцію/СНІД 719 осіб, з них ВІЛ позитивним виявилися 2 особи. В кабінеті 207 поліклініки ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» функціонує кабінет «Довіра», де проводиться консультування, тестування на ВІЛ-інфекцію та організовується надання комплексної медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ, із дотримання умов конфіденційності персональних даних.

Заслухали управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради щодо результатівреалізації превентивних заходів по протидії туберкульозу та ВІЛ – інфекції/СНІДу та запровадження в школах міста системи відеоспостереження, що встановлена за рахунок коштів міського бюджету. Відеонагляд проводиться по периметру шкільної будівлі, на вході до закладу, контролюється фойє, роздягальня, їдальня та коридори на поверхах тазабезпечує більш безпечні умови перебування дітей в школах. На сьогоднішній день застосування відеоспостереження в загальноосвітніх закладах міста вже дозволило запобігти ряду правопорушень.

За даними управління освіти, адміністрації шкіл та представники батьківських комітетів відзначають ефективність запровадження міською владою системи відеоспостереження, оскільки вона допомагає попереджувати негативні процеси в закладах освіти.

Також розглянуто питання виконання в поточному році міської програми протидії захворюванню на туберкульоз та цільової соціальної програми протидії ВІЛ – інфекції/ СНІДу, обговорено ряд проблемних питань.

За результатами засідання доручили ДЗ «СМСЧ №3 МОЗ України» спільно із управлінням освіти виконавчого комітету Вараської міської ради та Вараським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, забезпечити виконання роботи по ранньому виявленню, лікуванню туберкульозу та ВІЛ – інфекції/ СНІДу та проведення освітніх, роз’яснювальних заходів серед населення по протидії туберкульозу та ВІЛ – інфекції/ СНІДу.