Обрали Міс підлітковий клуб-2019

Дівоча врода здатна розтопити кригу в людських серцях, зробити їх більш добрими і чуйними, допомогти забути про будні, постійні проблеми і перенестися в якийсь інший світ, який буде дарувати тільки усмішку і любов. Тому 28 березня Вараський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів у центрі дозвілля відділу культури і туризму виконавчого комітету Вараської міської ради конкурс краси і грації «Міс підлітковий клуб 2019».

До складу компетентного, об’єктивного та почесного журі увійшли: заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Кречик, начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Вараської міської ради Олександр Стояновський, міський депутат та директор центру дозвілля Микола Ковбасюк, завідувач частини (художньої) центру дозвілля Юрій Савчук, гімназист, переможець обласного конкурсу «Кобзарева струна не вмирає» Ярослав Точинський.

Восьми юним конкурсанткам необхідно було вигідно представити себе у п’яти конкурсах: «Візитна картка», «Сузір’я талантів та захоплень», «Рекламний агент», «Соціальний проект», «Мода ХХІ століття». Оцінювалися конкурси за п’ятибальною системою.

 Учасницями конкурсу були вихованки з усіх підліткових клубів за місцем проживання. Підлітковий клуб «Жар-птиця» представила вихованка гуртка англійської мови Таїсія Калісінська (керівник гуртка Вікторія Радчук), від підліткового клубу «Обрій» виступили дві учасниці: вихованка літературного гуртка «Літературна вітрина» Марія Федінчик (керівник гуртка Тетяна Тарасюк) та Босик Катерина від гуртка англійської мови (керівник гуртка Тетяна Матвійчук). Туристичний гурток підліткового клубу «Козак» представляла вихованка Марія Радчук (керівник Сергій Коваленас). Підлітковий клуб «Бригантина» зайняв першу позицію з підготовки кількості учасниць. Анна Радчишина, Юлія Шевченко та Елеонора Шумра – це три чудові конкурсантки, які змагалися від декоративно-прикладного гуртка (керівник гуртка Любов Тихонова), а гурток англійської мови гідно представила Левчук Стефанія (керівник Лариса Бондар).

Всі учасниці під час заходу демонстрували свої найкращі вміння та здібності. Допомагали дівчатам в підготовці не лише керівники гуртків, а й їх батьки. У творчому конкурсі «Мої таланти та захоплення» дівчата показали себе у різних жанрах, продемонстрували свої найкращі вміння й таланти. Більшість учасниць підготували до конкурсу гарні презентації, які лише підкреслили таланти та захоплення дівчат. Журі оцінювали майстерність учасниць, креативність, вміння показати себе.

Найцікавішим для усіх глядачів видався четвертий конкурс «Соціальний проект», у якому учасниці мали змогу розкрити свої добрі справи і наміри. Тему для проекту діти з керівниками обирали самостійно: «Твори добро», «Моя велика родина – Станиця Вараш ПЛАСТ», «Допомога бездомним тваринам», «Ми за здоров’я», «Допомога військовим в АТО», «Небезпека пожежі в лісі», «Допоможи живій істоті», «Моя улюблена сім’я».

В останньому конкурсі «Мода ХХІ» учасницям необхідно було підготувати цікаве та креативне вбрання, продефілювати у ньому та розповісти, з якого матеріалу були зроблені сукні. Журі за клопітку працю, креатив та майстерність виставили всім учасницям максимальні оцінки.

Порадувало й те, що всі учасниці були відзначені у різних номінаціях. За результатами усіх конкурсів звання «Міс підлітковий клуб 2019» виборола Таїсія Калісінська, «Віце-міс» здобула Босик Катерина, «Міс чарівність» - Марія Федінчик, «Міс оригінальність» отримала Марія Радчук, «Міс привабливість» - Левчук Стефанія, «Міс Кмітливість» - Елеонора Шумра, титулом «Міс Вишуканість» була нагороджена Анна Радчишина, а титулом «Міс ніжність» - Юлія Шевченко.

Доки журі радилися, кому з учасниць присудити головний титул, вихованки гуртка хореографії «Флеш Данс» подарували усім глядачам два чудові танці «Поклик» та «Акробатичне тріо», а вихованка сольного гуртка Дарина Скрипчак заспівала дві пісні.

Хочеться відзначити вмілих ведучих конкурсу краси Аполлінарію Пашко та Богдана Петровця, які, незважаючи на офіційність і граційність заходу, вдало застосовували різноманітні жарти до кожного конкурсу і підбадьорювали не тільки учасниць, а й усіх глядачів у залі.

Дякуємо центру дозвілля відділу культури і туризму виконавчого комітету Вараської міської ради за допомогу у проведенні конкурсу. 

Можливо, в майбутньому, ми ще не раз почуємо про досягнення усіх конкурсанток. І сподіваємось, що участь у таких заходах допоможе дітям впевненіше крокувати по життю.