Зустріч із майстром пензля

Малювати картини руками не можна,
Лише серцем, що б’є у душі..
В тій, де мешкає дивний художник,
Що натхнення черпає в собі.

12 квітня в приміщенні мистецької зали центру дозвілля відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради відбулося відкриття довгоочікуваної виставки художника з села Острожець, Млинівського району – Миколи Фесюка.

Чимала кількість жителів міста Вараш зібралася на зустріч з майстром пензля, серед яких був присутній міський голова – Сергій Іванович Анощенко, який привітав пана Миколу з відкриттям персональної виставки у нашому місті, та побажав подальшої тісної співпраці та від міста подарував митцю букет квітів.

До глядачів у залі з вітальним словом звернувся директор центру дозвілля – Микола Миколайович Ковбасюк, який розповів про враження при першій зустрічі з художником.

Під час виступу, сам Микола Олександрович Фесюк зауважив, що дуже давно хотів показати «творчість своє душі» нашому краю, адже Млинівський район – це ж є Рівненська область, а свої люди повинні знати про своїх митців у першу чергу.

На відкриття виставки «Творчість душі» пан Микола приїхав зі всією родиною, серед яких два внуки: Ярослав та Ілья Шарун декламували вірші самого художника, бо окрім захоплення живописом Микола Олександрович великий шанувальник поезії, сам пише вірші. Пише про те, що його турбує та не залишає байдужим.

Музичне вітання для усіх присутніх та й самого художника-аматора дарували: квартет викладачів музичної школи, Даміра Несіпбаєва та народний аматорський ансамбль бандуристів «Берегиня».

На завершення митець висловив свою вдячність за теплу зустріч усім присутнім у залі та особливу вдячність проголосив начальнику відділу культури та туризму – Олександру Йосиповичу Стояновському за сприяння в організації персональної виставки «Творчість душі».

Творчість – завжди таїна, це мова душі людини. Для Миколи Фесюка характерним є здатність відчути неповторність божественної краси, уміти передати, відтворити її в своїх полотнах. Так і народжуються у художника образи природи – тихої, спокійної і дещо замріяної, але безкрайньо красивої і вічної. Народжуються вони через велику творчу заповзятість і наполегливість, працелюбність і любов до краси свого рідного краю – чаруючої і неповторної.