• Головна
  • Новини
  • Крок до європейського суспільства: у Вараші розвивається ЦНАП

Крок до європейського суспільства: у Вараші розвивається ЦНАП

Один з принципів децентралізації – максимально наблизити адміністративні послуги до людини та впровадити зручний формат комунікації між владою та громадою.

Майже сім років тому, 5 червня 2013 року, у Вараші розпочав свою роботу Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), завдяки чому сьогодні понад 40 тисяч мешканців громади мають можливість в одному місці отримувати 178 якісних та доступних адміністративних послуг.

Зокрема, в ЦНАПі можна оформити дoкументи для видaчі зaкордонного та укрaїнського пaспортів, отримати довідки щодо місця проживання, оформити субсидії чи інші соціальні допомоги і виплати, здійснити реєстрацію нерухомості, бізнесу, землі тощо. Для зручності відвідувачів у приміщенні ЦНАПу забезпечено безбар’єрний доступ для людей з інвалідністю, облаштовано комфортні зони очікування, функціонує дитячий куточок, працює система електронної черги та безкоштовний Wi-Fi.

Аби мешканці Заболоття також могли отримувати усі послуги за місцем проживання, незабаром там запрацює віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП. Нині вже завершено ремонт приміщення та триває забезпечення повним комплексом усіх необхідних технічних засобів.

«Центри надання адміністративних послуг дозволяють максимально наблизити популярні послуги до людей та мінімізувати корупційні ризики. Громадяни, прийшовши в ЦНАП, можуть в одному місці отримати всі потрібні їм послуги, – зазначив міський голова Сергій Анощенко. - Разом з тим є ще й проблемні питання, які потребують вирішення. Зокрема, існує потреба у розширенні приміщення ЦНАПу, аби люди могли отримувати якісні послуги у більш зручній та комфортній атмосфері. Будемо над цим працювати, адже це важливо для максимально швидкого та якісного надання послуг, за якими звертаються мешканці».

АДРЕСА ЦНАП: м.Вараш, м-н Будівельників,25/1 (поряд з магазином «Тканини»).

ГРАФІК РОБОТИ:

- понеділок, вівторок, середа: з 08.00 год. до 17.15 год.;

- четвер: з 08.00 год. до 20.00 год.;

- п’ятниця: з 08.00 год. до 16.00 год.

Контактні телефони: (067) 3643746, (067) 6725790, (067) 6725782.

Усю необхідну інформацію стосовно роботи ЦНАПу та послуг, які надаються, можна отримати за посиланням: varash.rv.gov.ua/tsnap 

ПЕРЕЛІК АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ, ЩО НАДАЮТЬСЯ У ЦНАП