Масляна відбулася – весна розпочалася!

Масляна є одним з найстаріших свят слов’янських народів. Це смачне і ситне свято триває цілий тиждень, який передує настанню Великого посту. Свято Масляної – це завжди захоплююче обрядове дійство, що прийшло до нас з сивої давнини, коли наші предки, зустрічаючи весну, ніби прискорювали її прихід, задобрюючи усілякими ласощами та обрядовими дійствами.

Масляна – одне з тих свят, яке об’єднує громаду, тож підготувалися на славу! І на майдані Незалежності, біля входу до стадіону Ізотоп, розвернулося справжнє гуляння, де зібралася велика кількість дітей та мешканців міста, які радісно проводжали зиму.

Неймовірне дійство супроводжувалося танцями, піснями в карооке на майдані, різноманітними конкурсами та частуванням смачненькими духмяними млинцями. На святі діяв ярмарок, де можна було знайти товари на будь-який смак: кондитерські, кулінарні, ковбасні вироби, смаколики та сувеніри. Господині пригощали смачненькими млинцями, налисниками та випічкою з різноманітними начинками.

Найяскравішою подією свята стало спалення опудала Зими - символу відходу зими і настання весни. Високо клубився чорний димок – це догорало солом’яне опудало, його попіл розвіявся за вітром, тож як і зима, уже зовсім скоро здасть свої позиції й поступиться місцем весні. Святкування завершилося запальною дискотекою. 

Дякуємо постійному спонсору магазину «Єва» за чудові призи та сувеніри, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, відділу економіки, відділу культури та туризму виконавчого комітету Вараської міської ради за організацію і проведення такого емоційного та радісного свята.