• Головна
  • Новини
  • Лідери учнівського самоврядування Вараша зібралися в ЗОШ №5

Лідери учнівського самоврядування Вараша зібралися в ЗОШ №5

4 березня 2020 року в ЗОШ №5 відбувся тематичний збір лідерів міської ради старшокласників учнівського самоврядування «Ватра» з теми «Харчування. Корисні поради істини здоров’я» під гаслом «Здорове харчування – здорова дитина» за участю представників від учнівського самоврядування всіх шкіл міста Вараша та села Заболоття, а натхненник і організатор заходу – координатор міської ради старшокласників, заступник директора Будинку дитячої та юнацької творчості – Олена Стадник.

Гостями та активними учасниками були міський голова Сергій Анощенко, начальник управління освіти Олена Корень, організатори харчування в школах О.Кучеренко та М.Сиротюк, представники від батьківської громадськості В.Гряділь, С.Пашко, Ю.Рабий, педагогічні працівники.

Ведучі Богдан Хлібович та Валерія Лук'яневич сповістили присутніх про мотивацію обраної теми, її значущість у житті кожного учня та важливість усвідомлення того, що при вирішенні будь-яких проблемних питань (якщо такі існують) надзвичайно важливо інформувати про них оточуючих і це буде першим кроком до шляху їх подолання. Тому привчити дітей до здорового харчування з дитинства - перший крок до формування здорової нації. А організація здорового харчування – це маленька цеглинка у формуванні здорового організму майбутнього покоління.

Міський голова Сергій Анощенко представив організаторів харчування в школах, розповів про оновлені їдальні в ЗОШ №4,№5, плани та проблеми, над якими сьогодні працює міська влада щодо покращення харчування дітей.

Начальник управління освіти Олена Корень звернула увагу на важливості і можливості покращення якості харчування в школах, звернулася до присутніх надавати свої пропозиції з власним баченням змін, які готові розглянути, однак зазначила, що є загально визначені державою санітарні правила, від яких відступатись ніхто немає права, зокрема і під час формування меню.

На запитання дітей відповідали організатори харчування О.Кучеренко та М.Сиротюк, які уважно вислухали всі пропозиції та зауваження не лише від дітей, а і батьків та пообіцяли врахувати всі конструктивні пропозиції, які лунали в залі.

Представники батьківської громадськості від імені усіх батьків подякували за гарно організовану роботу по організації харчування дітей міській владі, управлінню освіти, і безпосередньо виконавцям – О.Кучеренку та М.Сиротюк.

Юрій Рабий ще і звернув увагу, що за порівняно невелику суму (22 грн) досить непросто налагодити якісну ефективну роботу, однак наші організатори – справились.

Світлана Пашко надала пропозиції щодо змін у весняному перспективному меню гімназії, В.Гряділь відзначив гарно організовану роботу шкільної їдальні в ЗОШ №4 та необхідність змін у роботі шкільної їдальні ЗОШ №3 і запропонував всім разом працювати над культурою обслуговування дітей за прикладом сусідньої Польщі.

Опитування, які були проведені лідерами у всіх школах напередодні заходу, показали, що понад 50% дітей задоволені організацією харчування, однак просять звернути увагу на оформлення обідніх столів у шкільних їдальнях.

Невимушена обстановка (захід був організований в холі школи), актуальність теми, що обговорювалась, розкутість і як наслідок – доброзичливість і гарний настрій присутніх – така обстановка царила впродовж всього обговорення.

А на завершення - практична сторона, де лідери, розділившись на ІІІ команди, самі спробували підготувати меню, умовні страви із запропонованих ведучими умовних продуктів. А діти із Заболоття ще і пригостили самостійно виготовленими смаколиками. Вразила присутніх і обідня зала шкільної їдальні ЗОШ №5, екскурсією до якої завершився збір лідерів.

Збори лідерів міської ради старшокласників учнівського самоврядування «Ватра», де піднімаються важливі питання, що турбують наших дітей і які готові вислухали, прийти на допомогу дорослі, в тому числі і міська влада, стали доброю традицією у нашому місті. Не будемо її порушувати і надалі!