• Головна
  • Новини
  • За порушення протиепідемічних обмежувальних заходів штрафуватимуть

За порушення протиепідемічних обмежувальних заходів штрафуватимуть

20 березня 2020 року відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням Сергія Анощенка. 

Під час засідання присутні обговорили ситуацію із дотриманням підприємцями міста протиепідемічних обмежувальних заходів. Як з’ясувалося під час обговорення, не усі підприємці Вараша відповідально поставилися до виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України вірусу COVID-19 та посилення заходів з протидії поширенню коронавірусу на території Вараської міської ОТГ.

Так особливо "сумліні" підприємці Вараша виконують Постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211:

Відтак, з урахуванням інформації, наданої керівником Вараського відділу поліції, та за результатами обговорення, Комісія вирішила:

1. Вараському відділу поліції головного управління Національної поліції в Рівненській області на утворених контрольно-пропускних пунктах проводити вибірковий контроль транспортних засобів, що в’їжджають в місто з забезпеченням громадського порядку та виконання всіх обмежувальних заходів на території Вараської міської ОТГ.

2. Заборонити з 21.03.2020 року до 03.04.2020 року на території міста Вараш та села Заболоття роботу речових та продуктових ринків, торгівельних закладів, кіосків, МАФів, павільйонів, пересувних засобів торгівлі, магазинів з продажу квітів, напівфабрикатів, точок продажу іноземних товарів, розважальних, торгових та торгово-розважальних центрів, закладів ресторанного господарства, кафе, кафетеріїв, кав’ярень, піцерій, кальян-клубів, тютюнових кіосків, алкомаркетів, ломбардів, обмінників валюти, лазень, саун, тренажерних залів, фітнес-центрів, бібліотек, магазинів «Аврора», магазину «Копійочка».

За виключенням:

- аптек, зооаптек;

- продуктових магазинів («Апетит», «Едельвейс», «Горинь», «Бахус», «Автостоянка», «Вікторія», «Фараон», «Ніна», «Нектар», «Ласуня», «Хуторянка», «Джерело», «Любава», «Роксолана», «Хвилинка», мережа магазинів «Скиба», «Еліт», «Вкусняшка», «Мрія», мережа магазинів «Зерно-маркет», «Гуртовня», «Кошик», «Садко», «Альтаїр», «Гурман», «Смак», «Вишенька», «М’яско», «Люкс», «Смачна торбинка», «Парк-24», «Вацак», «Квартал»);

- продовольчих магазинів села Заболоття;

- супермаркетів («АТБ», «Щедрик», «Вопак», гуртовня «Імбекс», «Еко-Маркет», «А маркет», торгово-виробничий комплекс «База»);

- АЗС, СТО, автомийок, магазинів мобільного зв’язку;

- швейних та взуттєвих майстернь, майстернь з виготовлення ключів; - перукарень та салонів краси (за попереднім записом, відповідно до кількості робочих місць та з дотриманням карантинних заходів);

- магазинів, як здійснюють торгівлю засобами особистої гігієни, дезінфікуючими та миючими засобами (мережа магазинів «ЕVA», «Watsons» «Простор», «Явір»).

3. Зобов’язати власників продуктових магазинів та супермаркетів, незалежно від форми власності, готові вироби промислового виробництва, такі як хліб, кондитерські вироби, м'ясо, риба та напівфабрикати продавати виключно в упаковці.

4. Релігійним громадам рекомендувати до 3 квітня 2020 року повністю припинити богослужіння, відмінити всі з’їздні, молодіжні церемоніальні зібрання та організовувати домашні церкви, сімейні молитви та богослужіння проводити в онлайн-режимі.

Також присутні погодили виділення 2 мільйонів гривень з резервного фонду міста для придбання засобів індивідуального захисту, продуктів харчування тривалого зберігання, виробів медичного призначення, а також забезпечення медичних закладів охорони здоров’я Вараської міської ОТГ спеціальним медичним обладнанням.