Перевіряли, чи дотримуються в місті карантину

17 червня 2020 року спеціальною комісією у складі представників відділу муніципальної поліції виконавчого комітету, Вараського відділу поліції та Володимирецького районного управління ГУ Держпродспоживслужби проведено перевірку дотримання карантинних вимог закладами торгівлі міста.

Члени комісії моніторили, чи дотримуються карантину продавці та відвідувачі супермаркетів, магазинів, ринків та перукарень Вараша.

Нехтування масками та відсутність рукавичок – основні порушення, які виявили перевіряючі. Однак, варто зазначити, що, в основному, продавці слідкують за наявністю дезінфікуючих засобів й дотримуються карантинних та обмежувальних заходів, які діють в місті.

Незначні порушення, які усуваються одразу або протягом певного часу, не фіксували. Члени комісії проводили роз’яснювальну роботу та попереджали, що за недотримання правил карантину злісних порушників буде притягнено до адміністративної відповідальності.

У період карантину оперативна та злагоджена співпраця між правоохоронними органами, органами влади, Держпродспоживслужбою та підприємцями допомагає унеможливити поширення інфекції у місцях масового скупчення людей.

Відповідно до рішення комісії з питань ТЕБ та НС, моніторинг дотримання карантинних заходів в закладах торгівлі, комісія проводитиме регулярно. Звіти про проведену за тиждень роботу публікуватимуться на офіційному сайті Вараської міської ради.