• Головна
  • Новини
  • У Вараші вшанували пам’ять загиблого Героя - Сергія Тарасюка

У Вараші вшанували пам’ять загиблого Героя - Сергія Тарасюка

12 листопада 2020 року виповнилося п’ять років від дня загибелі учасника антитерористичної операції, нашого земляка - Тарасюка Сергія Костянтиновича.

В цей день, аби вшанувати пам’ять полеглого Героя, до меморіальної  дошки, встановленої на фасадній частині Вараського ліцею №5, прийшли: керівництво Вараської міської територіальної громади, учасники АТО та ООС, військовослужбовці в/ч 3045, представники Вараського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Рівненської області, управління освіти виконавчого комітету Вараської міської ради, педагоги та учні його рідної школи.

Перед присутніми виступив міський голова Олександр Мензул, який у своєму виступі закликав: «Дaвaйте  будемо завжди пам'ятати про наших герoїв, не зaбувaти прo тих, хто так рaнo пoкинув цей світ, віддавши найцінніше – своє життя за те, щоб ми мали власну державу - Україну, а не стали колонією загарбника-сусіда. І наш земляк  Сергій Тарасюк у 2015 році поклав своє життя саме задля того, щоб ми з вами сьогодні могли жити мирним життям. Я дуже сподіваюсь, що ця війна швидко закінчиться. Але в час біди кожен з нас повинен бути готовим, як Сергій, боронити свою державу».

Хвилюючим був виступ учасника АТО Валерія Конопка, який  закликав присутніх пам’ятати ціну нашої свободи і незалежності. «Будьте гідними громадянами своєї країни. Слава Україні!», - такими словами завершив свій виступ Валерій Конопко.

Зворушливо та проникливо під час заходу прозвучала пісня «Плине Кача», яка  стала символом боротьби українців за свою незалежність,у виконанні учениці ліцею №5 Ангеліни Набухотної.

На завершення заходу його учасники вшанували пам’ять усіх загиблих героїв у російсько-українській війні хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки Сергію Тарасюку.