Майдан – події, що змінили історію України

У сьому річницю подій Євромайдану,  з нагоди Дня Гідності та Свободи у Вараській міській територіальній громаді відбулися заходи з вшанування патріотизму й мужності наших співвітчизників, учасників Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року. 

20 листопада міський голова Олександр Мензул, секретар міської ради Геннадій Дерев’янчук,  учасники Революції гідності, військовослужбовці в/ч 3045 пройшли ходою до меморіалу Героям Небесної Сотні, хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх загиблих за незалежність України та поклали квіти до меморіалу.

В цей день біля меморіалу Героїв Небесної Сотні відбулася спільна молитва за упокій душ тих, хто загинув на Майдані та у російсько-українській війні. ЇЇ провели священники різних релігійних конфесій міста: благочинний Володимирецького благочиння протоієрей Віталій Боднар; активний учасник Майдану та Революції гідності, військовий капелан, настоятель Свято-Софіївського храму ПЦУ отець Йосип Шарко; настоятель релігійної громади парафії Святого Архистратига Михаїла Луцького Екзархату УГКЦ м.Вараш Мирон Дух, настоятель Римсько-Католицької парафії у м.Вараш Василь Плахотка.

У своїх виступах учасники заходу згадали  буремні події зими 2014 року. Зокрема,  міський голова Олександр Мензул зазначив: «Цими днями українці вшановують патріотизм й мужність співвітчизників, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Революція гідності та свободи стала однією з найтрагічніших сторінок в історії сучасної України, але назавжди змінила країну та українців. І сьогодні важливо – не зрадити ідеалам Майдану. Сотня активістів Майдану пожертвували найціннішим, що у них було. Вони віддали свої життя за Україну. Давайте ж будемо тими земляками наших Героїв – Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО та ООС, яким буде не соромно дивитися в очі своїм онукам».

Потому учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки Сергія Тарасюка і Максима Турика, та на могили загиблих і померлих учасників АТО, наших земляків.