Твоя поведінка – твоє майбутнє

Життя – це те, що людина більш за все намагається зберегти  і менш за все береже. Життя – це багатство, дане кожному з нас батьками. І дуже хочеться, щоб воно було довгим та щасливим.  А це можливо тільки за умови міцного здоров’я, яке потрібно берегти щодня, щохвилини. Як говорить  латинське прислів’я – хто  попереджений, той  захищений!

З того часу, як було відкрито новий вірус, епідемія ВІЛ/СНІДу охопила весь світ та за 35 років забрала в Україні  майже 50 тис. життів. Більше половини нових випадків зараження ВІЛ реєструється серед людей віком від 15 до 25 років. Щодня в країні інфікуються юнаки та дівчата. Нерідко це відбувається через незнання шляхів передачі ВІЛ-інфекції і методів захисту від неї. Недостатня обізнаність сприяє поширенню міфів. Як правило, ВІЛ ми сприймаємо як страшну епідемію.

Тому напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом фахівець із соціальної роботи Вараського міського центру соціальних служб Тетяна Гнатюк провела інформаційно-просвітницький захід для дітей віком від 9 до 14 років, у ході якого розповіла про те, як уберегтись від ВІЛ/СНІДу та не заразитись страшною недугою. Захід відбувся 24 листопада у підлітковому клубі за місцем проживання «Бригантина».

Під час заходу в інформаційних повідомленнях, дискусіях та іграх діти знайшли відповідь на питання  про шляхи передачі ВІЛ-інфекції, різницю між нею та СНІДом, про рівні ризику важкого захворювання. А також ознайомилися з сучасним станом проблеми ВІЛ/СНІД в Україні та зокрема у місті Вараш. Обговорювалась проблема толерантності суспільства до ВІЛ – інфікованих та наголошувалось на методах профілактики захворювання.

Вараським міським центром соціальних служб розроблено та розповсюджено серед учнівської молоді буклети, інформація яких спрямована на ведення здорового способу життя та поведінки, що є гарантом запобігання ризику захворювання на ВІЛ/СНІД.

Учасники заходу зуміли переконатись, що СНІД – це загроза майбутньому, однак не перешкода дружбі.